Niestety nie da się określić tego jak zmieni się masa pierogów po obróbce termicznej. Zakładać można jedynie to, że nabiorą trochę wody, np. w farszu. Nie ma to jednak żadnego znaczenia w perspektywie całego tygodnia. Nic nie zmieni to, czy w dzienniku żywieniowym wprowadzisz 300 gramów, czy 350 gramów pierogów. Szczególnie, że jak sam [...]
z przypadkiem nieprzyswajania płatków owsianych się nie spotkałem. Tak, obróbka termiczna może wpłynąć na przyswajalność, ale to nie znaczy, że wszystko trzeba gotowac, jak lubi płatki surowe to niech je. Nie zatruje się przeciez :)
w 100g ugotowanego będzie około 30g białka, ale to dlatego iż 100g ugotowanego to około 130-135 g surowego kuraka jak kolega wyżej wspomniał, wszystko ważysz i obliczasz PRZED obróbką termiczną
Dzięki za odpowiedzi, wiem że produkty ważę przed obróbką termiczną, wpisałem 100g piersi gotowanej ale zważyłem ją przed ugotowaniem, po ugotowaniu waży jakieś 60-70g. Co myślicie o takiej diecie, trochę lepiej może być ? Na razie zostanę tylko przy piersi z kurczaka Tam gdzie piszę że Gotowana pierś z kurczaka to jest ona smażona na oliwie z [...]